Van schets tot eindbeeld…

                                                                   

 Werkwijze tuinontwerp

Bij een eerste kennismakingsgesprek worden de wensen, eisen en randvoorwaarden met de klant besproken. In nauwe samenspraak tussen klant en ontwerper wordt er geÏnventariseerd. Aan de hand van voorbeelden en ideeën word gekeken hoe het beste resultaat kan worden behaald. Uiteraard wordt hierbij gekeken naar de architectuur van de woning/bedrijfspand en de lokalisatie ervan om zo tot een optimale relatie tussen woning en tuin te komen. Als de tuin opgemeten is kunnen wij aan de slag...

Als de klant tevreden is over het schetsontwerp, zal dat ontwerp verder uitgevoerd worden tot het definitief ontwerp. U krijgt bij het definitieve ontwerp een beplantingsplan met beplantingslijst en eenuitgebreid informatiepakket betreffende de te gebruiken plant, hout- en bestratingsmaterialen. Eventueel kunnen we voor u een uitzettekening, isometrische tekening of een onderhoudsplan maken.

Vervolgens zal er een gespecificeerde begroting van de aanleg van de tuin gemaakt worden, zodat de klant precies weet waar hij aan toe is. In veel gevallen is het ontwerp geheel GRATIS! mits Green Impulse Tuintechniek de tuin ook mag aanleggen.

Informeer vrijblijvend...
Greenimpulse en de kunst van het combineren…

Beplantingsplan

Behalve complete ontwerpen is het mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld alleen een beplantingsplan.
Het beplantingsplan is misschien wel het belangrijkste en het moeilijkste bij de ontwikkeling van een tuin. Waarom is dit moeilijk?

Een tuin is geen verzameling van soorten planten (daarvoor heb je een arboretum of pinetum) maar een combinatie van soorten planten. De tuin hoeft niet vol gezet te worden met wintergroene planten, ook afstervende planten kunnen in de winter heel mooi zijn. We hebben verschillende soorten zintuigen en ons reukorgaan is geen onbelangrijke, het gebruik van geurende planten is dan ook niet geheel onbelangrijk. Een bloem kan prachtig zijn, maar kijk eens naar de dauwdruppels op een hosta blad, dit is ook bijzonder mooi.

Wat kunt u van een beplantingsplan verwachten?

U krijgt een beplantingsplan met daarop nummers of de plantennaam. De nummers corresponderen met de plantenlijst. Bij deze plantenlijst zit ook een totaal overzicht, waar de soorten die gebruikt worden op staan. Sommige planten worden wel eens herhaald om rust in de tuin te brengen. Tevens krijgt u een boekwerkje waar de gebruikte planten worden omschreven met een eventuele gebruiksaanwijzing, bv snoeien, bemesten e.d. Tevens wordt er een afbeelding van de plant bijgevoegd (indien aanwezig) zodat u direct een indruk krijgt wat er in de tuin komt. In een persoonlijk gesprek wordt er toelichting gegeven op het beplantingsplan.

              

De beplanting kunt u ook door ons laten leveren wij willen u hiervoor geheel vrijblijvend een prijsopgave toe laten komen. De prijs ligt over het algemeen een stuk lager dan wanneer u de planten bij een tuincentrum haalt. Dit heeft te maken met het feit dat wij geen voorraad, geen verkoper en geen duur gebouw hebben. De planten worden rechtsreeks bij de groothandel besteld. Ook is het mogelijk om de planten uit te laten zetten. Dit houdt in dat wij met de planten bij u komen en deze op de plek zetten waar ze moeten komen. Voordeel hiervan is dat ze ook direct op de juiste plantafstand staan en het gaat natuurlijk ook sneller en u heeft geen werk met het uitzoeken en transporteren van planten. Het uitzetten gebeurd volgens het geldende uurtarief!


 


Er zijn duizenden soorten planten in diverse groepen (bomen, heesters, vaste planten, coniferen, waterplanten, éénjarige planten, bollen en knolgewassen) waar je uit kunt kiezen. Welke soorten doen het in uw tuin en welke niet? Welke soorten en groepen vindt u mooi? Dan moet er natuurlijk rekening gehouden worden met standplaats (zon of schaduw) hoogte, bloeitijd, kleur, kleurcombinaties, bladvormen, bloemvormen, wintergroen. U merkt wel daar mag je wel een paar jaartjes voor gestudeerd hebben. Dat hebben we dan ook gedaan en met meer dan genoeg praktijkervaring weten we dan ook de mooiste combinatie's voor uw tuin te maken. Het is ook mogelijk om uw bestaande planten te laten herschikken en eventuele "gaten" te laten inplanten.


                  
Green Impulse Tuintechniek

Scheulderdorpstraat 58
6307 PC Scheulder
Fax: +31(0) 43 750 3595
GSM: +31(0) 652 509 125 


Rabobank: 102261741

BIC: RaboNL2U

IBANnummer: NL96Rabo0102261741

KvK-nr: 14099918

BTW nr: NL8190.63.721.B01


Volg ons op Facebook


Algemene voorwaarden